zondag 19 januari 2014

Eet en slorp in Dworp!!!

Hey liefste bloggertjes,

Hier ben ik met een kleine samenvatting van de muzische avonturen in Dworp. Daar hebben we letterlijk kunnen eten en slorpen maar ook kunnen eten en slorpen van de muzische activiteiten en workshops die we hebben meegemaakt.

Hieronder ga ik de Dworp-ervaring beschrijven, dag per dag...

Dinsdag:
Het begon allemaal met ons reisje met de bus naar Destelheide in het kleine dorpje genaamd Dworp. Daar mochten we na het uitpakken direct genieten van de toonmomenten van onze medestudenten, voorafgegaan door het toonmoment van onze docenten. Het was eigenlijk best leuk om te zien hoe onze eigen docenten hun toonmoment aan ons brachten. Ze deden duidelijk ook hun uiterste best en aasden precies ook op goede punten. ;-)

De toonmomenten van de medestudenten liepen stuk voor stuk goed en het werden mooie momenten om ons te amuseren en onze gevoelens te raken. Het toonmoment van Sam, Katelien, Hannah-Elisabeth en mij liep ook bijna perfect zoals gehoopt. We waren dan ook superblij met het bekomen resultaat. Het was dan ook een supertoffe samenwerking en de ideeën waren vanuit een 'amusant' perspectief samengesteld. Het moest echt een toonmoment zijn waarbij iedereen zich amuseerde en aan de reacties te zien, denk ik dat het ook geslaagd is. Het was een keiamusante ervaring.

               

Thank you hippiebrother en sisters!!!

Na deze 'trip' konden we beginnen aan de workshop bodypercussie gegeven door onze creatieve bewegingsdocent Mevr. Siska Vergaert. Zij bracht (ondanks dat we al eens aan bodypercussie hadden gedaan) een totaal verschillende en boeiende sessie om ideeën uit te gebruiken voor onze eigen workshops.
Hieraan hebben we in de groep voor de workshops heel veel aan gehad, het waren toffe en creatieve opdrachten.

Zoals je hier kan zien, de Sam had er zin in. ;-)



's Avonds gingen we er nog eens stevig tegenaan met een sessie dans, meer specifiek een sessie Funk/Soul. Dit werd gegeven door een externe persoon die duidelijk wel wist wat Funk/Soul was, een expertje dus... Hij leerde ons de basis van de funk/soul met daarin enkele variaties, dit inspireerde ons groepje voor de workshops nadien ook om dit te geven aan de kinderen, het leek ons ook een toffe ervaring. Een kleine kritische noot, was dat het gewoon te lang duurde, de workshop was een beetje te lang...

De sfeer was wel top, hier een klein videootje van de soul-train, met daarin onze dansster Mevr. Van Uytvanck die een solootje (of duootje is misschien beter) plaatst met mij op de dansvloer. Een perfect symmetrische choreografie. ;-)



Redelijk laat, na de workshop, konden we zelf ook nog een feestje bouwen. We hebben daarbij nog wel wat dansjes geplaceerd, maar je merkte wel dat de workshop dans zijn tol had geëist van de meeste medestudenten. Ondanks de vermoeidheid werd er toch goed doorgedanst en Melina werd om 12u 's nachts gevierd, ze was namelijk jarig. Nadien was het tijd voor slapengaan, ik was na 1 dag al bekaf...

Woensdag:
Woensdag was de dag voor het voorbereiden van de workshops, de indeling gebeurde weeral op een zeer creatieve en muzische manier. Ik kan hier enkel op zeggen: Chapeau!!! Het was een bijna zo originele opdeling als de opdeling van de toonmomentgroepjes.

Na de originele opdeling kwamen we in groepjes van 3 terecht, daarbij had ik het geluk van met een schitterend team te mogen werken: Yannick en Dana. En we hadden dan nog een goed onderwerp ook: Dans. Na het brainstormen kwam Alberto ons team nog een beetje versterken. De samenwerking verliep vlot (ondanks de taalbarrière met Alberto) en zo konden we met een gerust hart naar de volgende dag gaan om daar de uitvoering te beginnen. We namen het besluit van bodypercussie te combineren met funk en soul.

Toen we klaar waren met de workshops samen te stellen. Gingen we over naar een muzische activiteit rond een monster. Hierbij moesten we in groepjes van 4 onze leerkrachten zoeken op het domein van Destelheide en bij hen een opdracht uitvoeren om een deel van ons muzisch monster samen te stellen. Wij werden een zeer akelig monster, de clown... Muhahaha!!!

Zie hier het resultaat en huiver!!!!




's Avonds volgde dan nog de Quiz, ook deze werd op een toffe manier samengesteld door middel van onze foto's uit het eerste jaar en een 'random image chooser'. Dit zorgde voor een eerlijke samenstelling van de groepen en zo moest je soms samenwerken met mensen waar je anders niet echt met zou samenwerken. Ik zat bij deze quiz bij Ashley, Amber en Hannah-Elisabeth. Mocht het nu toeval zijn dat ik met Ashley en Hannah-Elisabeth wel al allebei een toonmoment heb gedaan maarja, Amber was voor mij een minder bekende medespeler dus weeral een extraatje!!! :-)

Zoals elke Dworpavond, bouwde we ook deze avond opnieuw een feestje, dit was een echt topavondje, ondanks dat de grote 'fuif' de dag erna maar kwam.

Donderdag:
De grote dag!!! De dag van de workshops, de bibber komt er terug van op mijn lijf als ik eraan denk. Eerlijk gezegd vond ik het ergens wel een stresserende bedoening. Ondanks dat het onderwerp onze groep wel lag en we best wel sterk waren voorbereid, zorgde de planning binnen de planning voor veel stress. Maar ondanks de stress was het een superbelevenis. De kinderen waren heel hard gemotiveerd en kwamen met plezier terug naar de verdieping. :-)



Ook het dansen tussendoor was heel tof en de verdeling van de groepjes verliep ook heel goed. De coördinatiecrew zorgde hier zeer goed voor. :-)

De awards waren een beetje een gemengd gevoel, het waren toffe filmpjes en de inkleding was heel leuk gedaan, maar het had misschien leuker geweest wanneer het spontaan gebeurde en de filmpjes van de studenten geïntegreerd waren in plaats van de andere video's, maar dat is slechts een bedenking. Want het was wel geslaagd voor de rest.



Op het einde van de dag kwam er dan de niet te vermijden fuifavond, op de foto hieronder kan je zien dat de sfeer best wel goed was. Zelfs onze eigen mediadocent, Mr. Stijn Van Lokeren begaf zich op de toog om een klein dansje te placeren.



Vrijdag:
Ons laatste dagje, dat betekende: opruimen, evaluatiekoffer voorstellen en naar huis. De evaluatiekoffer voorstellen verliep best aardig. Iedereen was in een min of meer gelaten sfeer en we konden elkaars ideeën zeker en vast appreciëren. De evaluatiekoffer kan je terugvinden in een ander bericht, dus daarvoor moet ik je doorverwijzen naar een eerder bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten